top of page

Și-au făcut și ăștia festival în ATLANTA, "Eu sunt MOLDOVA"


Apar festivalurile ca ciupercile după ploaie în ultima perioadă! Iar acum, "și ăștia și-au făcut festival în ATLANTA!" Se laudă că vor avea mâncare tradițională, un pahar de sănătate, activități pentru copii și invitați speciali, nume pe care le-am auzit de mai multe ori la întâlniri de genul acesta: Larisa Levinta, Viorel & Isidor Glib și Grupul Bucovina Atlanta.


Da.. "Poți scoate omul din Moldova, dar Moldova din om e mai greu." Ne tot adunăm de dor și din dorința de a le arăta generațiilor viitoare o imitare a rădăcinilor noastre.
📆 26 august, 2023

⏰ 12:00

📍 2875 Winder Hwy, Dacula, GA 30019


Ce spun ei despre eveniment? Cităm: "Oriunde în lume nu ne vor duce drumurile vieții, rădăcinile ne vor chema acasă. Tocmai de aceea, am decis să strângem tot dorul din noi și să ne adunăm la primul festival moldovenesc din Atlanta. Chiar dacă suntem la mii de kilometri depărtare, Moldova curge prin venele noastre, pentru că noi toți suntem Moldova."


Frumos, dar de unde și-au luat ei așa de mult curaj când în Atlanta și suburbii sunt probabil vreo 4-5 mii de moldoveni? (să ne contraziceți dacă aveți altă informație).


 

Precedentele arată că nu se prea merită. E vorba de investiție de timp și suflet acolo. Dar, pe de altă parte, cât de frumos este atunci când vezi o comunitate unită, mai ales când apare într-un oraș despre care nu s-a prea auzit.


Acest curaj trebuie răsplătit cu suport. Când stai la baza unui munte și știi că trebuie să-l urci singur, pare imposibil. Dar dacă mai ai alături vreo câțiva oameni pentru companie și suport, deja sună ca o aventură.


 

"Mamaliga Events" susține "Eu sunt Moldova"


"Mamaliga Events" susține "Eu sunt Moldova" și vă încurajăm să mergeți în Atlanta la primul festival moldovenesc pe 26 august. Desigur, contează în primul rând susținerea locală, dar și mai frumos este când un festival are oaspeți și din alte state.


Îndemnăm și organizatorii altor festivaluri să se alăture susținerii acestui eveniment. Cu toții știm ce înseamnă "Prima dată", iar unde-s mulți, puterea crește și, până la urmă, cu toții SUNTEM MOLDOVA.


În loc de "Și-au făcut și ăștia festival în ATLANTA!", ar fi bine să spunem "În sfârșit, au făcut și ăștia festival în Atlanta", iar dacă "Apar festivalurile ca ciupercile după ploaie", hai la cules!


Și apropo, nu sunt "ăștia", sunt de fapt "astea" 😁.

Organizatoarele festivalului sunt trei gospodine: Tatiana Spinu, Silvia Dunne și Tatiana Pușcaș.


Atlanta încă nu știe că "unde joacă moldovenii, acolo pământul geme". Dar vor afla pe 26 august la festivalul "Eu sunt Moldova".
 

Pentru a vă ușura decizia de a călători, mai jos găsiți câteva locuri interesante

de vizitat în Atlanta


"World of Coca-Cola" este un muzeu dedicat istoriei companiei Coca-Cola și brandului său iconic, situat în Atlanta, Georgia. Muzeul prezintă expoziții interactive care îi poartă pe vizitatori printr-o călătorie în istoria Coca-Cola, de la inventarea sa în 1886 până la statutul său actual de una dintre cele mai populare băuturi din lume.


Georgia Aquarium este unul dintre cele mai mari acvarii din lume. Acesta adăpostește mii de specii de viețuitoare marine din întreaga lume, inclusiv rechini, balene beluga, delfini și multe altele.


Grădina Botanică Atlanta - o oază urbană la Grădina Botanică Atlanta. Aici vă puteți bucura de plimbări prin Casa de prezentare a orhideelor sau de traversarea Canopy Walk, un pod suspendat de 600 ft.


Parcul Stone Mountain - Există un motiv pentru care Parcul Stone Mountain este cea mai vizitată atracție din Georgia! Hiking, plimbări cu bicicleta, golf, ziplines, dar și filme proiectate pe munte.


Parcul Centennial Olympic Park - amplasat în centrul districtului de convenții și divertisment al Atlantei, reprezintă moștenirea orașului după Jocurile Olimpice din 1996. Vizitați acest spațiu verde urban și bucurați-vă de Fântâna Cu Inele. Parcul Centennial Olympic Park este cu adevărat o atracție obligatorie!

Comments


bottom of page