top of page

5 motive PRO și unul CONTRA Festivalului "Dor de Moldova"


Mulți dintre noi suntem deja de mult ancorați pe pământ American.

Zâmbim și spunem aproape fără accent "Hey, how are you?" iar uneori ne mirăm când începem a gândi sau visa în Engleză. Așa suntem noi, oamenii, ne adaptăm la orice, însă din păcate dorul uneori este atât de greu de tradus sau transpus în cuvinte.


Bucurie mare pentru comunitatea din Florida! Acum suntem mai bogați cu un Festival. Festivalul "Dor de Moldova" care anul acesta va avea loc pe 4 Martie în Orlando.


La cârma festivalului stau 3 fete frumoase (Elena Ciobanu, Valeria Bjorklund, Alina Budișteanu) care au la bază cele 3 calități organizatorice importante:




D orință

O spitalitate

R ăbdare




Noi vă recomandăm cu drag să mergeți la Festivalul "Dor de Moldova" și am pregătit pentru voi 5 motive DE CE AR TREBUI să mergeți și unul singur DE CE NU AR TREBUI să mergeți!


Știm că vreți să dați scroll să îl vedeți pe cel CONTRA 🙂, dar noi zicem că merită să le citiți pe cele PRO mai întâi!


 


5 motive de ce ar trebui să mergi la Festivalul "Dor de Moldova"


1. Bucate ca la mama acasă


Mâncarea este unul dintre acele lucruri care ne alină dorul. Fetele pregătesc sarmale, plăcinte la cuptor, mici, mămăligă cu friptură și dulciuri ca la nunta în sat! Pentru a putea degusta din toate acestea, asigurați-vă că aveți "bani gheață" la voi!



2. Decorațiuni tradiționale


Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui eveniment care are ca scop promovarea tradițiilor și călătoria în timp și spațiu, sunt decorațiunile. Fetele au depus multă iubire și timp în confecționarea acestora, floricică cu floricică, pai cu pai! Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că vom avea ocazia să facem poze frumoase care vor aduna ulterior multe like-uri!



3. Muzică și voie bună

Dor de muzică și dans? Rezolvat! La Festival vom avea parte de un program intens, interesant și cu multă voie bună! Sandu Sîrbu (cunoscut și ca Papionul Călător) este "meșterul" de ceremonii care știe cel mai bine cum să facă un eveniment memorabil. Printre cei care ne vor cânta se numără Petru Paladi, Ion Roga, Larisa Levinta, Dumitru Lisan.


4. Activități pentru copii


Acest gen de festival este foarte important pentru cei mici, mulți dintre care s-au născut aici, dar au rădăcinile în Moldova. Așa află de ce mama preferă să coacă pâinea - în loc să o cumpere de la magazin, de ce tata spune "Hai la botul calului" înainte ca oaspeții să plece, și de ce plânge bunica când aude "Galbenă Gutuie". Pe de altă parte, ei vor avea și activități moderne, bounce house, face painting și free pizza.


5. Susținerea comunității


Cât de frumos este atunci când vezi o comunitate unită. Cât de puternici devenim când nu suntem singuri la trasul "Ridichei Uriașe" (ca în poveste). Noi credem că este foarte important să susținem astfel de evenimente. Ele sunt făcute pentru noi! Există multă muncă și dăruire în spatele lor! Iar cei care o depun, se hrănesc emoțional atunci când văd bucuria în ochii oamenilor în timpul evenimentului.


 

Un motiv de ce să NU vii la Festivalul "Dor de Moldova"



1. Dacă nu îți este Dor!


Dacă toate cele enumerate mai sus, nu rezonează cu tine, nu îți este dor de casă, de bucate, și muzică, acesta este un motiv serios ca pe 4 Martie să NU vii la Festivalul "Dor de Moldova".



 

Dacă vreți să aflați mai multe despre Festival urmăriți PodCostul Visului American cu Nina Cerescu în care fetele povestesc în detalii despre festival.




Iar ca să fie bătut în cuie, încă o dată:


📆 4 Martie 2023

⏰ 11:00


Noi o să mergem, pentru că nouă ne este dor!

bottom of page