top of page

Cât de ușor găsești în America un mărțișor? RoMotiv - o poveste țesută în motive tradiționale

Actualizată în: 25 feb. 2023


Din fericire, internetul nu are granițe, iar uneori ne lasă să descoperim oameni atât de frumoși! În căutarea unui mărțișor, am răscolit internetul și am dat de niște mărțișoare deosebite. Am făcut comanda, iar când aceasta a fost livrată, am descoperit povestea - RoMotiv.
Așa am aflat că meșteriță, Oxana Rusu, vine din Moldova iar în prezent locuiește in Washington DC.
Cum spune o vorbă din popor:

"Deal cu deal se-ntâlneşte, d-apăi om cu om."


 

Când era copil, Oxana obișnuia să pertreacă mult timp pe deal, strângând flori sălbatice, pe care apoi le aducea unei vecine. O doamnă născută înainte de cel de-al doilea război mondial, soțul ei decedase demult, iar copiii erau și ei plecați, fiecare cu familia lui. Aceasta o răsplătea cu povești frumoase, iar cele despre "șezători" și "lăzile cu zestre" - ar fi vrut să le pună pe repeat, dar din păcate încă nu exista așa posibilitate.Acum Oxana are "Șezătoarea" proprie și își țese dorurile în motive tradiționale RoMotiv din 2018.


 

Pentru că

"Vine, Vine Primăvara"

ne-am dorit să împărțim această poveste cu voi în cazul în care sunteți în căutarea unui mărțișor deosebit sau a bijuteriilor handmade cu motive folclorice.Tradițiile noastre și meșteșugul, oricare ar fi el, trebuie să stea la loc de cinste.


Locul / Magazinul Online RoMotiv îl găsiți aici : https://www.etsy.com/shop/Romotiv

Comments


bottom of page