top of page

Cum a început totul? Mămăliga de Aur 2018 - Ediția 1

Moldovenii stabiliți în Miami au gătit cea mai mare mămăliga la prima ediție a evenimentului „Mămăliga de aur”. Prin acest eveniment diaspora a demonstrat că tradițiile naționale sunt păstrate și promovate de către moldovenii din Statele Unite.

«Mamaliga de Aur» este mai mult un eveniment «de familie» decât unul pretențios. În 2018, am realizat că noi avem o familie mare aici în Miami. Scopul principal al acestui eveniment este să (re)îndrăgostim moldovenii stabiliți în Florida de tradițiile noastre, dar și cel de a promova tradițiile Republicii Moldova și a forma o comunitate mai unită și prietenoasă aici în Miami. Se știe foarte bine că avem o diasporă unită în Chicago, Sacramento, Seattle sau New York, și la prima vedere, poate părea că noi, aici în Florida nu suntem chiar atât de mulți. Așa m-am gândit și eu când m-am mutat aici. Datorită evenimentelor culturale la care am participat și le-am organizat în descursul acestor ani, am observat ca suntem o comunitate destul de mare și nicidecum mai puțin importantă decât în alte orașe. Noi toți suntem diferiți, și fiecare face altceva, dar avem aceleași tradiții si aceeași cultură. Mai mult decât atât, așa am cunoscut bucătărese care gătesc cele mai bune sarmale și plăcinte în Miami, avocați cu care poți vorbi aceeași limbă, stomatologi, cântăreți, mecanici, agenți de asigurare, croitorese și putem spune că „avem de toate”, iar noi, chiar dacă ne aflăm departe de Moldova, preferăm să consumăm produsele cu care am crescut. Din serviciile alor noștri, că așa se spune, prietenii sunt cei care primii ar trebui să îți cumpere produsele.



Idea acestui eveniment a venit de la un grup de prieteni care au hotărât să întrunească moldovenii la un eveniment specific moldovenesc cu scopul de a uni și consolida comunitatea din Miami, de a își împarți bucuriile, plânge durerile dar și a alina dorul de casă.


Evenimentul a avut loc în aer liber, decorat în stil moldovenesc, cu multe emoții, sarmale, plăcinte dar și vedeta zilei „Mămăliga de Aur” servită cu friptură și mujdei – bucate de care s-au bucurat peste 100 de persoane prezente la eveniment.

Organizatorii au promis măcar câte o „Mămăliga de Aur” în sezon, iar cu puțin noroc poate reușesc să facă o tradiție din asta și pentru moldovenii din alte state.

Ținem să menționăm că nu s-a primit! :)

Vezi mai jos video despre cum a fost!


bottom of page