top of page

„Mămăliga de aur” 2019 - Ediția 2

Chiar dacă am ajuns departe de casă nu suntem deoarte de tradițiile, valorile și bucatele moldovenești. Ajunsă deja la cea de-a doua ediție, Mămăliga de Aur își propune să aducă în fiecare an moldovenii în același loc.Atmosferă de familie


A doua ediția a festivalului a avut loc pe 8 septembrie, 2019. Noi ne-am propus inițial ca proiectul «Mămăliga de Aur» să fie un eveniment de suflet. De aceea nu am avut în plan să avem peste 200 de oameni anume pentru faptul că fiecare să se poată simți ca într-o familie mare. Din punctul meu de vedere, atmosfera a fost una de familie în care fiecare a putut sa schimbe câteva vorbe cu oaspeții și să savureze din plin de o sărbătoare care nu te obligă la nimic. Pe lângă mămăligă, copii erau animați de prințesa «Mămăligii», în timp ce părinții socializau în voie savurând bucate tradiționale moldovenești. Deasemenea, un factor important al atmosferei de la Mămăliga de Aur a fost Sandu Sirbu sau «Papionul Călător» care nu a fost prezentatorul acestui eveniment, dar a fost gazda care i-a facut pe toți să se simtă ca într-un cerc de prieteni, știind muzica care e pe sufletul fiecăruia, știind când este momentul pentru o băsmăluță sau pentru niște cuvinte calde sau un concurs. Doar datorita lui, noi am reușit mai mult sau mai puțin să implimentăm ceea ce am avut în plan: să cunoaștem oameni frumoși!Principalul meleșteu adus din Republica Moldova, confiscat la Vamă


Ca orice alt eveniment, nici „Mămăliga de Aur” nu a trecut fără incidente. „Pe lângă faptul că am uitat lingurițele pentru mujdei și oaspeții au trebuit să «înmoaie» ursulețul de mămăligă ca pe timpuri, sau că a dispărut ața pentru mămăligă, iar melesteul nostru a fost confiscat la vamă, ar trebui probabil să mutăm evenimentul în afara sezonului ungarelor în Florida. Nu de alta, dar deja al doilea an ne urmăresc invitați nepoftiți ca «Dorian», care trebuia să ajungă în Miami cu exact o săptămână înainte de Mămăliga de Aur.


Trei cupluri, formate la Mămăliga de Aur


Participarea la ediția de anul trecut a reuniunii moldovenilor a coincis cu găsirea jumătății. Trei cupluri formate la Mămăliga de Aur au devenit un sprijin important pentru organizarea evenimentului de anul acesta. Fiecare om își are povestea sa și până la urmă fiecare crede ceea ce vrea însă trăiește ceea ce crede. Eu cred că oamenii care au venit la Mămăliga de Aur sunt oameni frumoși. Mămăliga de Aur este locul în care tu poți să îti spui povestea daca te simți în cercul potrivit de oameni, așa aa ea să fie chiar ascultată. Anul trecut, la Mămăliga de Aur s-au format trei cupluri cu care ne mândrim și care ne-au susținut enorm în acest an. Dar încă o dată, asta nu ține de Mămăligă, ci de oamenii care vin acolo ca niște oameni simpli, sinceri și cu inima deschisă de a cunoaște alți oameni noi sau de a petrece timpul relaxat cu cunoștințe mai vechi. Niciodată nu știi în ce direcție va duce conexiunea cu oamenii. Noi doar putem să ne bucurăm dacă aceste conexiuni s-au produs și au dus undeva. Noi nu suntem agenție de dating, noi nu facem politica și noi nu facem concert. Evenimentul nostru este axat pe oameni. Ei sunt oaspeții noștri de onoare.


Moldovenii din alte state salută Mămăliga din Miami

Anul acesta, moldoveni din mai multe state au transmis mesaje de susținere față de Mămăliga de Aur. Susținerea fiecăruia în parte înseamnă foarte mult pentru noi. Având în vedere că noi suntem oameni simpli, niciodată nu am pretins să fim directori sau conducători de asociații sau comunități. În urmă cu un an, nimeni avea idee cine suntem noi și «ce fel de mămăligă mai fac și ăștia». Ne-am bucurat să vedem că alte comunități din alte state ne-au transmis mesaje de susținere.

Vezi video despre cum a fost!


Comments


bottom of page