top of page

Unde mâncăm ca acasă, când nu suntem acasă?!



Să zicem că această postare n-ar avea un titlu și noi am începe să-ți spunem: „sarmale”, „mămăligă”, „zeamă”, „mici”, „plăcinte”. Ai ști deodată că urmează să vorbim despre mâncare tradițională, dar nu oriunde ci în Statele Unite ale Americii!


Știm că vă este dor de mămăligă. Și nouă ne este! Așa că până la următorul festival, am creat pentru voi o lista de restaurante cu bucate tradiționale Moldovenești, așa încât oricând sunteți prin zonă să vă puteți simți ca acasă!


 

Începem cu o noutate frumoasă care vine din... Alaska! Pentru iubitorii de vreme răcoroasă, recomandăm o vizită în Fairbanks la Restaurantul Soba!


Soba Restaurant - Alaska



Prima opțiune din meniu este chiar mult îndrăgita noastră mămăligă!

Nu lipsesc însă colțunașii, sarmalele, micii, pârjoalele, borș, zeamă dar și multe alte delicii!

Interiorul Restaurantului este în stil tradițional, și desigur are și sobă!

Deasemenea restaurantul servește vin Moldovenesc. Ce poate fi mai bun decât un pahar de vin la gura Sobei!



 

Noroc Restaurant - California


Restaurantul Noroc își bucură oaspeții cu bucate ca la mama din 2018. Ospitalitatea restaurantului Noroc este ca la carte, atmosfera ca acasa, cu un decor extraordinar în stil tradițional, cu cuptor, curte, casă parintească și multe alte elemente care vă vor alina dorul. În meniu găsiți, totul de la plăcinte, borș roșu, zeamă, sarmale, mămăligă, șubă, salată olivie, mici, și multe, multe alte gustoșenii! Dacă aveți drum în Sarcamento vă recomandăm să faceți un popas cu Noroc!



 

Moldova Restaurant - Massachusetts




Dacă drumurile v-au adus în apropierea orașului Boston, Moldova Restaurant este locul perfect pentru un popas sufletesc! Pe lângă detaliile decorative care ne amintesc de casă, din meniul restaurantului nu lipsesc cele mai alese sărmăluțe, plăcinte umplute cu brânză, cartofii, varza, și alte bucate care le topesc inimile celor care le gustă. Din meniu nu lipsește nici mămăliga, supa de pui cu tăieței sau zeama. Și de sigur faimoasele clatite și colțunași cu vișine.




 

Veranda Restaurant & Lounge - Florida



Orlando este una dintre destinațiile perfecte dacă ai nevoie de mai multă vitamina D, dacă vrei să vii cu familia în parcurile de distracții, dar vrei să ai parte și de ceva autentic Moldovenesc. Cine nu știe de Veranda bunicii? Ei bine, Restaurantul Veranda te duce acolo. Un meniu bogat în bucate tradiționale, din care nu lipsesc zeama, borșul, șuba, sarmalele, murăturile și alte delicii!



 


Restaurant Moldova - New York




Și orașul care nu doarme niciodată are Restaurant cu specific Moldovenesc. Restaurantul este situat în Brooklyn și își bucură oaspeții cu bucate tradiționale din 2012. Acolo puteți găsi faimoșii ursuleți de mămăligă, ciorbă de vită cu fasole, jumări, mere cu pere coapte, prune uscate umplute cu nuci și multe alte delicii.


 

Pe această notă vă spunem:

"Poftă Bună!"


Dacă mai cunoașteți Restaurante care merită să fie în această listă, vă rugăm să ne scrieți în comentarii!

bottom of page